• Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

Cura cu Kombucha

Auzim din ce in ce mai mult despre utilitatea consumului de bacterii fermentate, gen Kombucha. Daca in ziua de azi practica de a consuma acest gen de bauturi incepe sa prinda elan, este important de stiut ca fermentarea este un proces care se pierde in negura timpurilor. Gasim atestari ale consumului cu peste 5000 de ani inainte.
Inainte ca frigiderul sa fi fost inventat, unul din cele mai importante procese prin care oamenii pastrau alimentele era fermentarea.Aproape toate popoarele au in traditie o forma sau alta de fermentare pentru pastrarea alimentelor.

Prin lacto-fermentare se pot conserva o gama foarte larga de alimente.
In Europa aveam varza acra si muraturile, in Rusia Kvass, in Japonia legume murate, Cortido in Africa, bautura kombucha in Tibet si Asia, berea de ghimbir, Pulque in Mexic, berea Kaffir in Africa de Sud, etc.
In Tarile Nordice s-a dezvoltat arta fermentarii lactatelor, dar nu numai.

Fermentatia este un soi de pre-digestie a alimentelor care are loc cand bacterii care sunt natural prezente, de obicei lactobacilus sau bifidus sau uneori drojdii consuma zaharurile si amidonul prezent in alimente.
Daca produsele fermentate sunt tinute in conditii bune, cum ar fi un beci racoros, acestea pot rezista luni la rand si uneori chiar ani.

Pe masura ce bacteriile se divid in procesul de fermentatie se genereaza acid lactic si uneori alcool. Acestea opresc cresterea bacteriilor care duc la putrefactie conservand foarte bine alimentul.

Desi fermentarea este o metoda excelenta de conservare, punctele ei forte se extind in beneficiile aduse sanatatii.
Beneficiile mancarurilor fermentate:

- Produsele fermentate ne populeaza intestinele cu bacterii beneficie absolut necesare pentru o digestie corecta.
- Acidul lactic incurajeaza cresterea bacteriilor benefice in intestin.
- Mancarurile fermentate au niveluri crescute de vitamine si de asemenea apar nutrienti noi, mai ales din grupul vitaminelor B
- O alimentatie care contine suficiente produse probiotice poate imbunatatii semnificativ imunitatea.
- Fermentarea cerealelor elimina anti-nutrientul numit acid phitic.
- Un aliat ideal pentru cei care au probleme cu pofta excesiva de dulce sau de mancaruri ultra procesate.

3 pahare de combucha pe zi timp de 3 luni poate aduce o imbunatatire semnificativa la persoanele care au dezechilibre in flora intestinala, si diverse rezultate pozitive pentru toata lumea.

Ajuta la slabit, la constipatie, la reumatism si guta, previne arterioscleroza si ii ajuta pe cei ce sufera de hipertensiune, amelioreaza reumatismul si guta, diminua starile de anxietate si stres, este un puternic detoxifiant, este un bun aliat in cazul calculilor renali sau biliari, si multe alt beneficii.
Multi consuma aceasta bautura cautand o solutie minune penmtru diverse boli ajunse in faze grave.
Desi ajuta in astfel de situatii de criza trebuie sa retinem ca aceasta butura este un aliment sanatos si nu un medicament, si ar trebuiui consumata ca un aliment facand parte din o dieta normala.
Trebuie mentionat ca moderatia se aplica si in acest caz, exagerarile putand duce la efecte adverse.
Cei care au gastrita hiperacida trebuie sa consume acest aliment cu prudenta, de asemenea cei care au colita de fermentatie.
Desi nivelul de alcool este de obicei sub 0,5 % se recomanda ca soferii sa nu bea cantitati mari !

 
Fotografia postată de Cabinet Terapii Alternative " Terapeut Cristian Rosca".


« Slabitul cu cantarul, celulita si caloriile Cat de indicat este sa consumam semintele de pepene »

Articole Similare