Germenii de Brocoli si Sulforaphanul
Este un aliment ideal, pentru un stil de viata sanatos cu proprietati antioxidante si anticancerigene deosebit de puternice.
Reduc stresul oxidativ si imflamatia.
Germenii contin pana la 50 de ori mai mult antioxidant (sulforaphane) decat Brocoli.
Atunci cand sunt consumate impreuna cu brocoli puterea lor este amplificata.
Se recolteaza in ziua 4-5 pana la ziua 9 in functie de viteza de incoltire si sunt cea mai bogata sursa de sulforaphane ceea ce le confera puteri vindecatoare de exceptie.
Cercetarile arata proprietati anticancerigene puternice, mai ales in cazurile de cancer gastric.
Sunt un bun regenerant pentru cei care sufera de gastrita si elimina infectiile cu H. Pylory.
Tratamentul cu germeni de Brocoly reduce problemele respiratorii incluzand astmul.
Coboara nivelul trigliceridelor fiind un bun ajutor pentru diabetici, si protejeaza impotriva bolilor de inima.
Nu vom specifica aici toate afectiunile pe care acest minunat aliment le poate adresa, si in schimb ne vom indrepta atentia catre modul corect de preparare si consum.
In planta nu se gaseste direct sulforaphane, si mai exact precursorul sau "glucoraphanin" care sub actiunea unei enzime numita "myrosinase" se transforma in sulforaphane in timpul mestecatului sau prelucrarii mecanice.
Aceasta enzima formeaza si alt compus numit "Sulforaphane Nitrile" care nu are acelasi proprietati cu sulforaphanul.
Cheia de conversie in sulforaphane este proteina S-Fe-ESP care este un factor non catalitic pentru Myrosinase.
Atunci cand aceasta proteina exista, Myrosinasa se converteste mi mult in Sulforaphane Nitrile ceea ce nu este de dorit.
Pentru a obtine de 3 x mai mult Sulforaphan din acesti germeni trebuie sa dezactivam termic proteina S-Fe-ESP folosind o temperatura care pastreaza integritatea Myrosinasei.
Pentru a putea prepara aceasta reteta avem nevoie neaparat de un termometru de bucatarie.
Se va incalzi apa separat, si se va masura cu termometrul sa aibe 70 grade.
Se pun germenii in o cana mare sau borcan, si se toarna peste ei apa fierbinte, si se lasa 10 minute.
Se pot folosii dupa aceea in salata, sau se pot prepara la blender cu putina apa sub forma de smoothie.
« Apa si beneficiile ei asupra sanatatii Depresia sezoniera, lipsa luminii si imunitatea. »