• Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

Vezica biliara indepartata prin operatie si cura cu ulei de masline.

Ce este vezica biliara, cum functioneaza si de ce se ajunge la indepartarea ei prin operatie.

Vezica biliara este un rezervor pentru Bila. Bila este un lichid folosit de corpul nostru pentru a descompune grasimile ingerate in acizi grasi, din care corpul nostru fabrica hormoni. Considerat de multe ori un apendice eliminabil, acest organ este in realitate unul vital. Atunci cand acest organ este blocat de pietre multe si uneori infectat se impune eliminarea chirurgicala.

DAR DE UNDE VINE BILA ?
Lichidul biliar este fabricat de ficat din globule rosii batrane, adica din sange. Aici intra in joc splina, care actioneaza ca un filtru pentru sange, identifica globulele rosii care nu mai sunt viabile si le trimite catre ficat pentru a fi convertite in lichid biliar.
Concluzia, Pentru a avea o productie corecta de lichid biliar trebuie ca sangele nostru sa fie sanatos.

CUM FUNCTIONEAZA ORGANISMUL CU SI FARA VEZICA BILIARA ?
Imediat ce grasimile mancate ating o zona a duodenului aflata imediat la iesirea din stomac, vezica biliara se contracta puternic si varsa in duoden lichidul biliar care, ca un sapun, rupe si emulsifica grasimile.
Acum intervine problema pentru cei care au suferit aceasta operatie. Chiar daca vezica biliara a fost eliminata, lichidul biliar este produs in continuare de ficat, si acesta se varsa in permanenta in duoden, picatura cu piatura. Din cauza alcalinitatii prea mari si constante, duodenul dezvolta leziuni, care pentru multi din cei care au avut aceasta operatie, produc o situatie foarte neplacuta, cu dureri abdominale mai ales dimineata la trezire.
Daca bila este prezenta in intestin fara prezenta grasimilor care trebuie emulsificate atunci intestinul va fi iritat fara exceptie. Bila este foarte alcalina, in alte cuvine Caustica, deci va rupe parti din mucoasa duodenala. Aceasta, creaza o predispozitie pentru anumite boli.

Deci IN ACEASTA SITUATIE AR TREBUI SAU NU SA MANCAM GRASIMI?
Situatia pare un pic complicata, daca mancam grasimi multe la masa, nu va exista suficienta bila pentru a le descompune, deci nu vom putea absorbii acele grasimi. Mai mult, aceste grasimi creaza alte fenomene potential periculoase.
Aici intervine stiinta nutritionala. Daca vezica biliara a fost extirpata avem nevoie sa mancam numai acele grasimi care nu necesita lichid biliar pentru a fi absorbite de organism.
Cele mai bune sunt GRASIMILE CU LANT MEDIU. Spre exemplu uleiul de cocos, care nu necesita prezenta lichidului biliar. Corpul nostru il poate utiliza ca atare.
Insemna asta ca nu mai mananci alte grasimi decat ulei de cocos? In nci un caz nu. Corpul tau poate inca consuma orice grasimi, dar eficienta in capacitatea de a le descompune este redusa, deci trebuie sa mancam o cantitate adecvata si din surse de calitate foarte buna.

DACA AI AVUT VEZICA BILIARA EXTIRPATA CE FACI ?
- fi constient ca ai o problema cu grasimile deci asigura niste grasimi de foarte buna calitate si in cantitati adecvate. Excesele sunt deosebit de periculoase !
- un sange sanatos este cheia unui lichid biliar sanatos, deci sanatatea generala este foarte importanta. Pentru un sange sanatos se recomanda de asemenea renuntarea la fumat pentru cei care au acest obicei!
- Trebuie sa existe un echilibru perfect intre sistemul nervos simpatic si parasimpatic.
- Daca ai vezica biliara extirpata trebuie sa faci tot ce poti pentru a avea un organism foarte sanatos. Daca nu ai avut vezica biliara extirpata atunci fa tot ce poti sa iti pastrezi corpul sanatos.

CURA DE CURATARE A FICATULUI SI A VEZICII BILIARE ?
Clasica cura cu ulei si grapefruit este foarte la moda, dar exista si riscuri asociate cu aceasta cura.
Cum functioneaza ? Cand o cantitate mare de grasime atinge duodenul, vezica biliara se contracta foarte puternic si arunca afara pietrele mai mici din vezica biliara si pietrele din caile biliare din ficat.

Aici intervin riscurile.

1) Vezica biliara varsa bila in duoden prin acelasi orificiu prin care pancreasul varsa sucurile pancreatice. Pot ajunge astfel pietre care sa blocheze eliminarea sucurilor pancreatice conducand la inflamatia pancreasului si pancreatita
2) In procesul de curatare a ficatului se pot elimina cantitati mari de toxine. Daca tranzitul intestinal nu este suficient de rapid, adica daca miscarile peristaltice sunt lente vei absorbii prin intestine toxinele la loc in organism.
Cura aceasta are un efect fabulous pentru cei care sunt destul de sanatosi pentru a o putea realiza.
Corpul tau va elimina pietre multe, se vor elimina toxine, si corpul tau se va simtii exceptional dupa. De asemena sunt beneficii pe termen lung, procese regenerative generale adica o sanatate foarte buna!

Atentie mare !
- Daca nu te duci la toaleta de minim 3 ori pe zi pentru “treaba mare” NU FA ACEASTA CURA !
- Daca corpul tau sufera de afectiuni grave aceasta cura probabil nu este pentru tine.
- Inainte de aceasta cura se tin diete speciale. NU FA ACEASTA CURA fara dieta specializata!
- Asigura-te ca ai cerut sfatul unui specialist inainte de a incepe o cura! Pot exista amanunte pe care le-ai omis documentandu-te doar pe internet sau din auzite.
http://www.biorezonantaploiesti.ro/

 
Fotografia postată de Cabinet Terapii Alternative
 
 


« Nu slabesc pentru a devenii sanatos. Devin sanatos pentru a slabii. Slabitul cu cantarul, celulita si caloriile »

Articole Similare