• Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

Rezonanta Schumann si starea de sanatate.

Stari fizice si emotionale ciudate, neplacute sau prea intense? Motivul poate fi rezonanta Schumann.

Ritualurile antice indiene numesc frecventa de 7.83 Hz "OM"
Acesta este pulsul electromagnetic natural al pamantului, supranumit si pulsul inimii pamantului.

Conform Wikipedia Rezonanța Schumann (RS) "este un set de vârfuri de spectru în frecvența extrem de redusă a spectrului de câmp electromagnetic a Pământului (CEP). Rezonanțele Schumann sunt rezonanțele electromagentice globale, exercitate de descărcările fulgerelor în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă."

Acest puls de 7.83 Hz a fost foarte stabil, cu variatii rare si minore, pana in iunie 2014 cand a aparut prima modificare semnificativa.
Pulsul a crescut brusc la 8.5 Hz, facand cercetatorii de la observatorul radio rusesc sa creada ca instrumentele lor s-au defectat.

In ultimele 3 zile Observatorul spatial rusesc a inregistrat  mai multe astfel de impulsuri deosebit de intense, cu durata de 3-5 ore care se pot vedea in imaginea atasata.
Sursa: http://sosrff.tsu.ru/?page_id=7

De atunci pulsul a avut cresteri constante temporare, initial pana la 16 hz, si ajungand in 8 mai 2017 pana la 112 hz.

Corespondent cu noile schimbari climatice, recentul vulcanism planetar crescut si scaderea pe alocuri a intensitatii campului electromagnetic planetar, aceste cresteri rapide de frecventa au devenit ceva comun.

Din punct de vedere fiziologic si neurologic, organismul nostru a avoluat impreuna cu planeta, si sistemul nostru nervos, este aliniat in mod natural cu pulsul electromagnetic planetar.
 
Frecventa de 7.83 Hz se incadreaza intre 7 si 12 hz si corespunde starii alpha/theta.
Frecventa de 12-15 este "SMR", Ritmul senzorial motor.
Frecventa de 12-30Hz este numita Undele Beta- care apare in mod normal in timpul zilei, cand mintea noastra este activa si perfect constienta.
Frecventele de 30-100Hz sunt undele Gamma care se manifesta mai frecvent la oameni la intensitatea de 40 Hz. Sunt cele mai rapide in frecventa, dar cele mai scăzute ca amplitudine. Neurologii le asociază cu starea de concentrare maxima, cand funcțiile cognitive ating maximul dar pot fi asociate si cu stari de panica si anxietate.

Mintea umana trece in mod natural de la o stare la alta in fuctie de nevoi si activitatea desfasurata.
Undele cerebrale se modifica semnificativ prin muzica, meditate, sport, hiponoza, citit, condus masina, baut cafea etc.

Modificarea undelor pamantului ne poate afecta fiziologic semnificativ.
In momente de astfel de cresteri bruste de frecventa ne putem simti brusc foarte obositi, cu ameteli, deprimati sau plini de energie si bucurosi.
Pot aparea insomnii si anxietati, la fel cum ne putem simti si mult mai bine decat in mod normal.

Reactiile sunt diverse si individuale iar in unele situatii pot evidentia probleme de sanatate ascunse care pot necesita tratament.

Daca constatati ca sunteti sensibili la acest tip de evenimente, este o invitatie buna pentru a face pasi spre alegeri mai benefice pentru propriul corp cat si pentru starea psiho-emotionala.


Corpul nostru incearca intotdeauna sa se alinieze la conditiile de mediu si este foarte important sa facem tot posibilul pentru a-l ajuta. Hrana sanatoasa, miscarea, relaxarea, odihna si curatenia emotionala sunt esentiale in aceste momente.« Vitamina C din surse naturale vs chimice Raceli si gripe -atitudini de urmat »

Articole Similare