• Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

  • Natura Te Vindeca

Probiotice de sezon

Varza murata este o minune pentru sanatate, si de cele mai multe ori folosita doar la gatit. Aceasta poate remedia numeroase probleme de sanatate. De sanatatea intestinala si a colonului depinde in mod direct sanatatea intregului organism. O mare parte a imunitatii este formata din microbiomul intestinal  pe care varza murata il regleaza si imbunatateste si de aici apar multiple beneficii.

Ce se poate trata cu varza murata ?
- Probleme ale creierului, ale sistemului nervos, boli mintale.
- Probleme de tonus emotional cum ar fi depresia si anxietatea.
- Probleme digestive cum ar fi sindromul colonului iritabil, colita ulcerativa, etc.
- Cancer, astm, alergii si sensibilitati culinare.
- Probleme hormonale, probleme metabolice, diabet, obezitate, ingrasare.
- Diverse boli autoimune.

Eficienta sa este deosebita si depaseste de cele mai multe ori eficienta probioticelor farmaceutice. Este foarte importanta in sustinerea functiei cognitive pentru cei care studiaza intens, dar mai ales pentru preventia si tratamentul unor boli care afecteaza societatea moderna cum ar fi Alzheimer's sau dementa, si chiar banalele pierderi de memorie.
Are proprietati antiinflamatoare importante si deci inlatura inflamatia care sta la baza celor mai multe boli.
Detoxifiaza corpul, Imbunatateste digestia si contribuie la absorbtia nutrientilor.

Ce este in varza murata?

Este un probiotic UNIC, de fiecare data este diferit, ceea ce ii sporeste beneficiile deoarece un microbiom sanatos este foarte complex.

Culturile de varza murata difera mult intre ele, diversitatea bacteriilor probiotice care pot aparea fiind impresionanata. Nici o cultura nu seamana perfect cu alta.
In mod comun se gasesc 4 specii principale de lacto-bacili. Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus brevis, Pediococcus pentosaceus si Lactobacillus plantarum.  Mai pot aparea in diverse proportii specii de Weissella, Lactobacillus curvatus, Lactobacillus sakei, Lactobacillus coryniformis, subspecii de Lactococcus lactis, Leuconostoc fallax, Leuconostoc citreum si Leuconostoc argentinum si altele..

Cum se foloseste pentru a obtine beneficiile?
In mod comun.
- 300-400 grame de salata de varza murata pe zi 3 zile pe saptamana.
- un sfert de pahar de zeama de varza murata inainte de masa sau dimineata pe stomacul gol.

Pentru cei care vor sa trateze cu varza diverse afectiuni, este bine sa se ceara sfatul unui specialist.« Depresia sezoniera, lipsa luminii si imunitatea. Vitamina C din surse naturale vs chimice »

Articole Similare